Startup Cafe
VIDEO: 10 tipuri de robo��i care ne vor schimba via��a în urm��torii 10 ani Robo��ii care cur������ pardoselile, dronele ��i robo��ii care tund singuri iarba (peluzele) sunt trei din cele mai utilizate tipuri de robo��i utilitari, în acest moment, se arat�� într-un studiu recent care inventariaz�� ”flota” global�� de robo��i activi ��i estimeaz�� ce potential de cre��tere au în urm��torul deceniu.
Plafonul de înregistrare în scopuri de TVA se poate majora, începând cu 1 ianuarie 2018 O derogare aprobat�� recent printr-o decizie a Consiliului Europei permite Romaniei s�� majoreze plafonul de înregistrare în scopuri de TVA de la 220.000 lei cât este în prezent la 300.000 lei. Derogarea este valabil�� de la 1 ianuarie 2018 ��i are ca scop reducerea, pe de o parte, a obliga��iile în materie de TVA, în cazul mai multor întreprinderi mici ��i reducerea volumului de munc�� în administra��iile fiscale, pe de alt�� parte.
Luni 2 octombrie 2017, Startupcafe.ro imbraca haine noi. Dimineata, luam o pauza de cafea! StartupCafe.ro va intra luni, 2 octombrie 2017, intr-o pauza de mentenanta care pregateste un nou look pentru prima pagina, paginile de articol, sectiunea de ghiduri si tutoriale ”Cum sa” precum si paginile si modulele care afiseaza profilele specialistilor. Luni dimineata, incepand cu ora 8.00 site-ul va indisponibil timp de cateva ore si va afisa pagina de mentenanta.
Haz de necaz cu split TVA: 20 de situatii dureroase pentru afaceri Proiectul legii de aprobare a ordonantei split TVA (Ordonanta 23/2017) pleaca spre plenul Senatului cu un pas inapoi: un amendament care obliga doar firmele ce fac afaceri cu statul sa aplice plata defalcata. Un posibil compromis ar putea fi si amanarea cu un an (din 2018, in loc de 2017) a termenului de aplicare a acestei obligativitati. E aceasta o mica victorie a mediului de afaceri care s-a plans in repetate randuri si pe multiple voci ca split TVA e o pacoste, mai ales pentru toate firmele? Am discutat, in studioul Startupcafe.ro, cu un expert contabil care a participat la dezbaterile din Senat.
Colectezi date personale de la clienti? Ce regulament ignorat te-ar putea costa o groaza de bani Fiecare dintre noi a avut la un moment dat impresia ca este  supravegheat la locul de munca. Vedem peste tot camere de luat vederi care ne monitorizeaza toate actiunile, inclusiv la cantina sau in vestiare fara ca firma sa ne fi intrebat daca suntem de acord sau nu. Un nou regulament privind protec��ia datelor personale califica aceste situatii drept abuzuri care se pedepsesc drastic (sute de mii sau milioane de lei amenzi) daca nu sunt facute cu respectarea clauzelor noului Regulament 697/2016. La aceste penalitati se pot adauga si despagubiri pe care le angajatii le pot cere de la angajatori.
Google si Udacity ofera 60.000 de locuri pentru cursuri de baza in programare Android, HTML, CSS. Termen limita: 15 octombrie 2017 Udacity, platforma globala de instruire online si Google au deschis inscrierile pentru un total de 60.000 de locuri destinate celor care fie doresc sa invete notiuni de baza despre programare HTML/CSS ori Android fie au deja o minima experienta in programare si doresc sa isi dezvolte cunostintele. Termenul limita pentru inscrieri este 15 octombrie 2017, cursurile vor fi exclusiv online iar prima etapa va dura 3 luni.
Ai un restaurant sau o cafenea? Acum iti poti promova afacerea cu clipuri video direct pe Google Maps Google Maps ofera acum posibilitatea micilor afaceri precum restaurante, cafenele, baruri dar si alte afaceri de interes pentru turisti sa se promoveze cu scurte clipuri video direct in aplicatia de harti. Noua functie este disponibila utilizatorilor inregistrati la Local Guides (ghizi locali).
Instalator, zugrav, tamplar, croitor, cizmar? Iata cum te cauta clientii pe internet Micii meseriasi au mai multe sanse sa-si gaseasca noi clienti daca isi promoveaza priceperea pe internet. Am folosit Google Trends, un instrument gratuit care arata cum evolueaza in timp popularitatea unor termeni de cautare si am vrut sa vedem ce meseriasi sunt mai populari: am cautat instalator, zugrav, tamplar, croitor, cizmar si iata cum arata rezultatele.
Taxbutler, softul fiscal care pune pe jar consultan��ii germani de taxe În timp ce, în România, a��a-numitul impozit pe gospod��rie a fost amânat pentru 2018 sau 2019, în Germania redactarea declara��iilor de impozit pe venit e deja subiectul automatiz��rii. Fondatorul unui startup german, Matthias Raisch, a creat software-ul Taxbutler, care ajut�� contribuabilii s��-��i completeze declara��iile fiscale f��r�� interven��ia unui consultant fiscal. Utilizarea softului este deja controversat��, într-o ��ar�� cu reguli clare ��i cu 14.400 de consultan��i fiscali care-��i v��d amenin��ate serviciile, odata cu apari��ia noului software.
O firma romaneasca producatoare de fursecuri si prajituri intra pe piata din China Brandul romanesc Secretul Bunicii vrea sa vanda in acest an fursecuri si prajituri facute dupa retete traditionale in valoare de peste 3 milioane de euro, din care 15% pe piata chineza.
Consultant IMM: De ce nu primesc firmele romanesti bani de la banci. Cand e bine sa te apuci de antreprenoriat In prezent, doar 44.000 din cele 450.000 de firme existente in Romania sunt eligibile pentru a primi finantare din partea bancilor. Institutiile bancare sunt interesate sa vada in proiectiile financiare capacitatea unui business de a economisi, explica directorul unui  grup de firme specializate in servicii de consultanta dedicate companiilor mici si mijlocii.
Efectele Brexitului asupra drepturilor de proprietate intelectuala in relatiile comerciale Romania-Marea Britanie Retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeana va avea efecte asupra acordurilor bilaterale in ceea ce priveste comertul si relatiile economice intre cele doua formatiuni insa pana in acest moment nu s-a schimat nimic. Dupa iesirea din uniune oricine va vrea sa depuna o marca in Marea Britanie va avea la dispozitie numai modalitatea de aparare a drepturilor de proprietate intelectuala oferita de marca nationala. In schimb, britanicii care vor vrea sa isi depuna marci in Romania isi vor putea pastra cele doua modalitati de aparare: atat marca nationala, cat si cea comunitara pentru ca Romania face parte din UE.
webPR:ICEEfest 2016 continua competitia "200 Seconds of Fame" dedicata tuturor startup-urilor de tehnologie ICEEfest, cel mai mare festival dedicat Internetului din Europa Centrala si de Est, ofera startup-urilor de tehnologie sansa sa se prezinte in fata antreprenorilor si investitorilor.
Google lanseaza Accelerated Mobile Pages, pentru incarcarea mai rapida a paginilor pe mobil. Ce inseamna asta si ce modificari trebuie sa faci site-ului Google a anuntat lansarea unui nou proiect open-source, Accelerated Mobile Pages (AMP), un framework construit pentru a optimiza prezenta online pe dispozitivele mobile, in primul rand pentru site-urile de continut (stiri si bloguri).
Coffee Bike a vandut un master franchise in Romania O tricicleta modificata special pentru a functiona fara alimentare directa cu apa si electricitate si gata e punctul mobil - ultramobil - de cafea „to go”. Compania germana Coffee Bike GmbH va fi reprezentata in Romania de un „master franchise”, adica de un birou de reprezentare completa care are in atributii achizitia de noi parteneri, client service-ul pentru partenerii existenti si marketingul local.
���Plafonarea numerarului, in 5 intrebari si raspunsuri La data de 09.05.2015 au intrat in vigoare masurile pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar prevazute de Legea nr.70/2015. Documentul instituie obligativitatea ca, operatiunile de incasari si plati  sa se realizeze numai prin instrumente de plata fara numerar, definite potrivit legii, de la/catre urmatoarele categoriile de persoane: persoane juridice; persoane fizice autorizate; intreprinderi individuale; intreprinderi familiale; liber profesionisti; persoane fizice care desfasoara activitati in mod independent; asocieri si alte entitati cu sau fara personalitate juridica.
Lichidator: 60% din firmele romanesti cu active peste 1,5 milioane euro, in fata insolventei iminente sau in dificultate Mai mult de jumatate dintre companiile cu active de peste 1,5 milioane de euro, prezente in economia romaneasca, sunt in insolventa iminenta sau in dificultate, a declarat, marti, seful unei case de insolventa. "Vorbim aici de multe companii mici si medii din Romania", a precizat Directorul general al CITR Group, Andrei Cionca, citat de Agerpres.
Patronat: Suspendarea exportului de lemn poate afecta grav firmele mici si mijlocii de prelucrare a lemnului Proiectul ordonantei de urgenta initiat in Guvern, privind suspendarea exportului de materiale lemnoase, poate afecta grav firmele mici si mijlocii din industria de prelucrare primara a lemnului, se plang, marti, oamenii de afaceri membri ai Uniunii Nationale a Patronatului Roman (UNPR).
Din acest week-end intra in vigoare taxarea bacsisului si limitarea platilor cash. Vezi in text la ce trebuie sa fii atent pentru a nu incalca legea Incepand cu acest week-end intra in vigoare doua legi importante: cea privind impunerea bacsisurilor- un proiect controversat cu  cateva semne de intrebare- dar si cea vizand limitarea platilor cash in economie. Ambele legi aduc schimbari importante pentru companii (ultima pentru toate firmele din economie, iar prima pentru cele din sectoarele in care serviciile oferite sunt insotite de o recompensa voluntara a clientului pentru calitatea serviciilor oferite). Un foarte bun punct de vedere il are consultantul fiscal Cornel Grama din Cluj Napoca, acesta detaliind situatiile in care firmele NU sunt obligate sa aiba programata casa de marcat pentru bacsis sau rest neridicat. Vezi in text detalii si ce ai de facut pentru a nu fi prins pe picior gresit de inspectorii ANAF daca te viziteaza.
Secretar de stat in Ministerul Justitiei: Se lucreaza pentru ca o firma sa poata fi inregistrata in 24 de ore la Registrul Comertului  Unul dintre proiectele la care se lucreaza in prezent presupune reducerea timpului parcurs din momentul in care o persoana vine la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) pentru a inregistra o societate si pana cand va primi actele de inregistrare a firmei, durata estimata la 24 de ore, declarat Alin Lucian Antochi, secretar de stat in Ministerul Justitiei.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri