Patru din cele sase banci din Canada se opun propunerii London Stock Exchange (LSE) de a prelua bursa din Toronto - TMX, o tranzactie evaluata la 3,1 miliarde de dolari. Institutiile financiare sustin, intr-o scrisoare comuna, ca aceasta tranzactie va afecta ambitiile orasului Toronto de a deveni un centru global de servicii financiare - relateaza Reuters.

Documentul este semnat de Toronto-Dominion Bank, Bank of Nova Scotia, Canadian Imperial Bank of Commerce si National Bank of Canada. Alte doua banci - Royal Bank of Canada si Bank of Montreal sunt consilierii LSE si, respectiv, TMX.

Pe de alta parte, TMX si LSE au anuntat ca tranzactia ar ajuta pietele bursiere din Canada sa-si mentina avantajul lor competitiv in conditiile in care intreaga industrie se consolideaza la nivel mondial.

Actionarii LSE vor detine 55% din capitalul rezultat in urma fuziunii, bursa trans-atlantica urmand sa aiba o capitalizare de piata de aproximativ 7 miliarde de dolari.

De altfel, si bursa din Dubai a anuntat ca ar putea lua in considerare vanzarea participatiei sale de 20% detinuta la London Stock Exchange (LSE), pentru a facilita fuziunea dintre LSE si bursa din Toronto, TMX.