Liviu Dragnea a lansat vineri un nou atac la adresa multinaționalelor, care „consideră” că „românii trebuie să mănânce mai prost și mai scump”, și i-a cerut ministrului Agriculturii, Petre Daea - „cel mai bun ministru din Guvern” - să lanseze un proiect de realizare a unei rețele de hypermarketuri care să distribuie „produse românești, de la producătorii români”.

Dragnea si DaeaFoto: Captura Facebook

Șeful PSD a mai cerut un program de stimulare a produselor românești tradiționale. „Nu știu dacă ne permite Comisia Europeană TVA zero dar sigur se poate 5%”.

Într-o vizită în Călărași, Dragnea a afirmat că „producătorii români se chinuie să le ajungă produsele pe raft” în timp ce „noi în continuare cumpărăm cu preponderență produse din alte țări că așa consideră niște companii multinaționale că românii trebuie să mănânce mai prost și mai scump”.

În acest context, șeful PSD i-a cerut lui Petre Daea, cu care a mers în Călărași, ca, prin intermediul Casei Române de Comerț Agroalimentar UNIREA, în subordinea ministerului Agriculturii, să lanseze un proiect de „realizare a unei rețele de hypermarketuri (...) cu produse românești, de la producătorii români”.

Om altă cerință adresată lui Petre Daea, pe care Dragnea l-a numit „cel mai bun ministru din Guvern”, a fost achiziționarea de corturi „ca cele din Armată, chiar și cu aer condiționat” care să fie puse la dispoziția producătorilor români de legume.

De asemenea, ministerul Agriculturii trebuie, în opinia lui Dragnea, să majoreze finanțarea acordată pentru producătorii de tomate și usturoi, în condițiile în care „gustul pe care îl au roșiile românești nu îl are nicio roșie din lume”.