Emil Dumitru va rămâne în fruntea Federației PRO AGRO pentru încă 30 de zile, ca președinte interimar, pentru a organiza alegerile pentru un nou șef, scrie agrointel.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Producător agricol și conducătorul unei ferme de familie din Chiselet, județul Călărași, Emil-Florian Dumitru și-a încheiat miercuri cel de-al doilea mandat în fruntea PRO AGRO. Emil Dumitru a fost ales pentru prima dată la șefia Federației în iunie 2015, fiind reales în 2017.

Federația Națională PRO AGRO este o organizaţie profesională înfiinţată în anul 2012 de şi pentru producătorii români din agricultură, industria alimentară şi servicii conexe, în vederea promovării, reprezentării, susţinerii şi apărării intereselor membrilor organizaţiilor profesionale reprezentative la nivel naţional în raporturile cu instituţiile europene, naţionale publice şi private.

De asemenea, aceasta este singura organizație care îndeplineşte simultan condiţiile de reprezentativitate la nivelul sectoarelor de activitate agricultură și industria alimentară, constatată de Tribunalul Bucureşti.