Este pentru prima dată când România are trei ani agricoli buni unul după altul, nu vom mai coborî de pe podiumul Uniunii Europene, a declarat marți ministrul agriculturii Petre Daea la TVR1, potrivit Mediafax.

Petre DaeaFoto: Agerpres

Ministrul a spus că în 2017 agricultura a înregistrat 9 recorduri istorice, iar în 2018 6 recorduri. „Nu ne mai dăm jos de pe podiumul UE. Fermierii s-au dotat, au dotarea tehnologică necesară, respectă tehnologiile UE iar statul este aproape cu subvențiile”, a comentat Daea, care nu a oferit detalii despre producția agricolă a anului în curs.

În context, ministrul a vorbit despre programul de irigații, dar și despre impactul schimbărilor climatice. „Schimbările climatice sunt o realitate și au o agresivitate extraordinară. Avem secetă la răsărit, în Tulcea și Constanța, și exces de umiditate în alte zone”, a spus ministrul.

Daea a precizat că în acest an pot fi irigate 1,4 milioane de hectare de teren agricol. „Am făcut autostrada apei în România, o să vedeți apă pe 1000 și ceva de kilometri”, a spus ministrul, în legătură cu sistemul de irigații din partea de est a țării.