Un fond de investiții finanțat de guvernul chinez va investi în modernizarea a 15 silozuri de cereale care aparțin Brise Group, a confirmat BT Capital Partners, care a asistat vânzătorul în această tranzacție.

Prin acest parteneriat ”vor fi modernizate 15 silozuri de cereale ale Brise Group – care au o capacitate de 350.000 de tone - şi integrate în prima platformă de infrastructură din România cu acces deschis pentru fermieri şi trader” informează comunicatul BT Capital Partners.

Parteneriatul dintre Brise Group și China Central and Eastern Europe Investment Cooperation Fund (CEE Equity Partners) fusese anunțat la mijlocul lunii martie 2019, iar suma investită s-ar ridica la 50 de milioane de euro.

Tranzacția, confirmată acum, ”marchează intrarea pe piața românească de agribusiness a CEE Equity Partners”, menționează comunicatul.

“Suntem încântați că am avut ocazia să oferim servicii integrate de consultanță, precum şi expertiza noastră unuia dintre cele mai mari grupuri de agribusiness din țară. Coordonarea tranzacției a însemnat mai ales identificarea potențialilor investitori, consultanță pentru structurarea tranzacției, managementul procesului competitiv de ofertare, asistență în procesul de due diligence, precum şi alinierea pozițiilor vânzătorului şi cumpărătorului, finanțatorilor şi ale altor stakeholderi din tranzacție”, a spus Nina Pîrvu, Director Investment Banking & Capital Markets, BT Capital Partners şi coordonator al tranzacției.

BTCP - divizia de investment banking şi piețe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, membru exclusiv în România al alianței internaționale Oaklins – este parte, prin consultanța oferită, dintr-o serie de tranzacții strategice pentru susținerea economiei româneşti.

Anul trecut, în agribusiness-ul românesc a avut loc cea mai importantă tranzacție din toate timpurile, odată cu preluarea Agricost, compania antreprenorului român Constantin Duluțe, de fondul de investiții al Emiratelor Arabe Unite (EAU), Al Dahra, pentru o sumă neconfirmată încă de aproape 250 de milioane de euro, potrivit Newsweek.

Cea mai mare fermă de cereale din Europa (57.000 de hectare) ar trebui să ajungă la o producție de 1 milion de tone de cereale şi furaje în România până în 2022, după cum au anunțat reprezentanții Al Dahra, cel mai mare trader de cereale din Orientul Mijlociu, cu o cifră de afaceri de 1 miliard de dolari.

Citește și: