​Autoritățile din Galați anunță apariția unor noi focare de pestă porcină, în localitățile Frumușița și Brănești. Aproape 500 de animale vor fi eutanasiate, informează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Prefecturii Galați, focarele de pestă porcină africană au apărut în două gospodării din Frumușița și într-o gospodărie din satul Brănești, comuna Vlădești.

„S-a decis astfel uciderea preventivă a suinelor din cele două localități, interzicerea ieșirii din exploatații a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor și altor obiecte susceptibile de a transmite boala, interzicerea ieșirii animalelor din specia suine din exploatațiile suspecte, iar pentru celelalte specii doar cu acordul DSVSA; instituirea unei zone de control temporar în jurul exploatației, unde se vor aplica măsuri de prevenire a difuzării bolii din focar etc.”, arată Prefectura Galați.

La Frumușița sunt înregistrate 151 de gospodării, cu un efectiv de 306 porci, iar la Brănești 88 de gospodării, cu 191 de porci, echipele mixte urmând să înceapă uciderea preventivă vineri dimineață.

În această vară, în județul Galați au fost eutanasiați sute de porci ca măsură de prevenire a răspândirii pestei porcine.

La nivel național, numărul focarelor de pestă porcină africană a ajuns la 746, acestea evoluând în 23 judeţe. Cele mai multe focare active sunt în Teleorman (247), Dolj (113) și Giurgiu (108).