​​Uniunea Europeană le recomandă profesorilor să mediatizeze, în rândul elevilor, rolul pe care fermierii îl au în societate și importanța agriculturii nu doar ca sursă pentru aprovizionare cu hrană, ci și din punctul de vedere al protecției mediului și resurselor naturale.

ManualeFoto: Hotnews

În acest sens, Comisia Europeană, Direcția Generală Agricultură și Dezvoltare Rurală, profesori și experți în educație au publicat materialul didactic „Pachetul pedagogic destinat profesorilor”, un document educațional care urmărește conștientizarea tinerilor europeni cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani asupra importanței agriculturii în Europa și asupra modului în care funcționează piețele.

Produsul a fost conceput ca urmare a studiilor recente care arată că populația urbană și în special tinerii au pierdut legătura cu agricultura, explică autorii ghidului didactic.

Pachetul poate fi utilizat de profesorii care predau diverse discipline, ca, de exemplu, geografie, economie, studii europene, economie națională, științe agricole, tehnologia informației și comunicațiilor sau științe sociale și abordează trei teme: Alimente, Mediu, Zona Rurală.

Lucrarea este elaborată într-o manieră atractivă, în care alternează informații privind aspecte ce țin de politica agricolă comună, previziunile specialiștilor pentru următoarele decenii, cu aplicații practice și fișe de lucru agreabile, toate într-un limbaj accesibil.

Scopul este de a trezi interesul tinerilor pentru domeniul agricol, de a-i educa în spiritul adoptării unei alimentații sănătoase, de a înțelege agricultura și noile tehnici utilizate, de la mașini și echipamente folosite, până la dezvoltarea culturilor și gestionarea bolilor acestora.

Experții europeni recomandă vizitele la ferme, pentru interacțiunea directă cu agricultorii, vizitele în piețele producătorilor locali și sugerează un set de întrebări pe care elevii le pot adresa acestora, pentru o mai bună înțelegere a activității pe care o desfășoară, chiar a modului în care se formează prețurile.

Citeste articolul integral pe fermierinromania.ro