Credeați că marii agricultori intră în vacanță în lunile de iarnă? Nici pe departe. Activitatea din câmp se mută în atelierele de instruire din țară sau din străinătate. Se fac evaluări ale rezultatelor agricole din anul curent, se finalizează bugetul pentru anul viitor și planurile de investiții, potrivit fermierinromania.ro.

„În această perioadă, folosim repausul pentru a instrui angajații. În perioada decembrie – martie, organizăm instruiri tehnice. Personalul din Departamentul tehnic central împreună cu șefii de ferme discută tehnologiile propuse pentru anul 2020, iar pe baza experiențelor și ideilor acestora, a rezultatelor obținute în urma testărilor efectuate în anul 2019, tehnologiile sunt îmbunătățite”, a declarat Gianina Ioniţă, director executiv Agricost – Al Dahra.

Mecanizatorii din cadrul fermelor participă la instruiri mecanice. Își consolidează regulile privind exploatarea echipamentelor din dotare, analizează defecțiunile echipamentelor utilizate în anul 2019 și se decid măsuri pentru prevenirea lor în viitor.

În anul 2020, Agricost va încheia programul de dotare a tuturor fermelor cu combine, tractoare si remorci noi. De aceea, instruirea angajaților din acest an se realizează cu sprijinul furnizorilor, iar o parte se pregătesc la fabricile de echipamente din străinătate. Pentru că lucrările în câmp „au înghețat” în această perioadă, specialiștii Agricost au întâlniri cu reprezentanți ai altor ferme din Europa într-o serie de schimburi de experiență.

Fermele administrate de Agricost sunt într-o permanentă competiție, iar în perioada iernii se evaluează rezultatele, din punctul de vedere al producției și al veniturilor, iar performerii sunt premiați.

Perioada de iarnă este și perioadă de concedii pentru agricultori. La Agricost, încep excursiile oferite angajaților de către companie. Anul viitor, în lunile ianuarie – februarie, aproximativ 200 de angajați vor pleca într-o vacanță de 7 zile, o parte în Andaluzia, ceilalți în Maroc.