Deja sub presiune pentru a revigora producția și consumul, factorii de decizie au acum si epidemia de coronavirus care lucrează împotriva lor, relatează AlJazeera.

HotNews.roFoto: Hotnews

Economia Indiei continuă să decelereze, prezentând provocări factorilor de decizie responsabili de revigorarea creșterii, deoarece focarul de coronavirus perturbă lanțurile de aprovizionare globale și înfrânează încrederea în afaceri pentru investitorii din întreaga lume.

Cifrele publicate vineri de Oficiul Național de Statistică (NSO) au arătat că economia Indiei a crescut cu un anemic 4,7% în ultimele trei luni ale anului 2019, marcând o încetinire față de aceeași perioadă cu un an mai devreme, precum și din trimestrul precedent. Rata de creștere a fost revizuită la 5,1%.

Speranțele pentru o creștere mai puternică a activității au fost alimentate de apariția unui optimism crescut în rândul dealerilor auto, un nivel de sănătate al sănătății economice și o recoltă de iarnă bună.

Dar acestea au fost înainte de răspândirea coronavirusului începând cu luna ianuarie. Pe măsură ce riscurile globale cresc, odată cu creșterea focarului COVID-19, și scăderea devine mai clară, specialiștii revizuiesc estimările de creștere în jos.