Adrian Oros, ministrul agriculturii, consideră că este o prostie solicitarea unora de plafonare a prețului produselor agro-alimentare la raft. "Este o prostie, pentru că îl distrugem pe producătorul român, în primul rând", a spus Oros, la începutul ședinței de Guvern de joi. Acesta a mai spus că în ceea ce privește producția internă, este deficitară cea a cărnii de porc, din cauza pestei porcine. În acest moment, producția internă de carne de porc asigură 30% din consum.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oros a mai spus că a fost făcută o analiză a prețurilor, pe o perioadă de patru zile, și a constatat că în prima zi au crescut brusc toate prețurile, după care au scăzut.

Premierul Ludovic Orban i-a spus ministrului că mesajul pe care trebuie să-l transmită este cel de creștere a producției. "Agricultura reprezintă clar un domeniu cu un potenţial de dezvoltare. Vă solicit să faceţi o analiză foarte serioasă a situaţiei, să vedem ce oportunităţi avem şi cum fructificăm aceste oportunităţi pentru că trebuie gândite pârghii de stimulare economică a companiilor, a fermierilor, a procesatorilor, astfel încât să creştem producţia şi implicit să asigurăm şi un motor de creştere din zona agriculturii", a spus Orban.

În discuție a intervenit și președintele Consiliului Concurenței care a spus că din analizele de până acum rezultă că nu există o perturbare masivă a pieței și că important este faptul că mărfurile ajung la timp în magazine.