Mai mulţi localnici din comuna Şuletea din județul Vaslui protestează și împiedică accesul angajaților firmei care a arendat terenurile, aceștia venind marți să dea cu ierbicid pe pământuri.

AgriculturaFoto: Euractiv

Oamenii, care se află în litigiu cu firma care are terenurile în arendă, susţin că de doi ani nu şi-au mai primit banii pentru suprafeţe, iar anul acesta au decis să cultive pe cont propriu pământurile, reclamând că prin erbicidare le vor fi distruse culturile, transmite Agerpres.

Cetăţenii au venit cu maşini şi utilaje proprii şi au blocat accesul reprezentanţilor firmei pe câmp.

Primarul comunei Şuletea, Ciprian Tamaş, a precizat că oamenii sunt îndreptăţiţi să protesteze şi susţine că reprezentanţii firmei care are luate terenurile în arendă de la cetăţeni nu s-au achitat de obligaţii.

"Reprezentanţii firmei spun de fiecare dată că cei nemulţumiţi pot merge în instanţă. Au ajuns oamenii bătaia de joc a acestei societăţi. Sunt oameni în vârstă care au fost purtaţi pe drumuri ani de zile, cum să meargă ei în instanţă? Dacă este să se invoce instanţa, atunci să meargă şi cei de la această societate să-i dea în judecată pe oameni pentru că au avut curajul să-şi planteze propriile terenuri. Eu am anunţat autorităţile centrale. Vreau să ştie ministerul agriculturii, premierul României ce se întâmplă aici", a declarat primarul comunei Şuletea.

Tamaş a afirmat, totodată, că i se pare nefiresc faptul că reprezentanţii societăţii agricole au venit însoţiţi de poliţişti.

"La faţa locului sunt prezente două echipaje de poliţie şi un echipaj de jandarmi, care asigură măsurile pentru prevenirea unor fapte antisociale", a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Locuitori din mai multe comune ale judeţului Vaslui care şi-au arendat terenurile către respectiva societate agricolă au solicitat în instanţă rezilierea contractelor din aceleaşi motive, procesele fiind pe rolul instanţelor.