Ochii roșii și lacrimile în timpul tăiatului cepei vor fi de domeniul trecutului, iar de săptămâna viitoare va putea fi cumpărată în Marea Britanie, relatează The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

O companie britanică, Waitrose, a anunțat că de săptămâna viitoare ceapa Sunion, o ceapă maronie, fără lacrimi și dulce”, va putea fi găsită în magazinele sale.

Ceapa ”fără nicio lacrimă” a avut nevoie de 30 de ani pentru a ajunge la perfecție.

În timp ce un alt lanț de magazine, John Lewis, vinde „ochelari de protecție pentru ceapă” cu lentile anti-aburire pentru 23 de lire sterline, Waitrose vrea să facă acești ochelari depășiți.

Cu toate că ceapa Sunion propriu-zis v-ar proteja de lacrimi, prețul acesteia ar putea-o face.

Un pachet cu trei cepe Sunion costă 1,50 lire sterline (aproape 9 lei) - sau 50p (aproape 3 lei) o ceapă. Este de trei ori mai mult decât cea mai ieftină ceapă de marcă proprie a lui Waitrose.

Cursa pentru a dezvolta o ceapă fără lacrimi a fost una lungă, oamenii de știință din întreaga lume lucrând la prototipuri de zeci de ani. Sunions au fost lansate în SUA în urmă cu patru ani. Au ajuns anul trecut în Europa continentală, când marca a fost preluată de un număr de retaileri spanioli.