Partidul Social Democrat are cinci-şase variante pentru o nouă nominalizare la Ministerul Agriculturii, iar Petre Daea se numără printre cei propuşi de către membrii PSD, a declarat luni preşedintele partidului, Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

Petre DaeaFoto: Agerpres

„Avem vreo cinci sau şase variante. Am avut discuţii telefonice şi ieri la sediu şi alaltăieri la sediu, cu colegii mei. Din cele cinci-şase variante, o să venim cât mai repede cu o propunere", a spus el.

Întrebat dacă Petrea Daea ar putea reveni la minister, liderul PSD a precizat că acesta se numără printre cei propuşi.

„Este unul dintre numele propuse de către anumiţi colegi. Vom vedea", a adăugat Ciolacu.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis vineri președintelui Iohannis, propunerea de nominalizare a vicepremierului Sorin-Mihai Grindeanu ca ministru interimar al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Postul de ministru al Agriculturii a rămas vacant după ce Adrian Chesnoiu, acuzat de DNA că ar fi intervenit într-un concurs de angajare, și-a dat joi demisia.

Petre Daea, în vârstă de 72 de ani, a fost ministru al Agriculturii între ianuarie 2017 și noiembrie 2019 în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă. Anterior, în 2004, el a mai ocupat această funcție, timp de câteva luni, în Guvernul Năstase.

Daea s-a remarcat de-a lungul timpului prin numeroase declarații „colorate” și „cugetări” care au provocat ilaritate.