Premierul desemnat Victor Ponta a declarat miercuri seara ca in guvernul pe care il va conduce "va exista o decizie prin care nicio institutie publica nu va mai putea achizitiona decat masini care protejeaza mediul". "Institutiile publice polueaza foarte mult Capitala", a spus Ponta.

Victor Ponta a mentionat ca "a solicitat celor de la SPP acelasi tip de masina hibrid" precum cea pe care o conduce in prezent.

"Nu vreau sa merg cu una din masinile consacrate, imi doresc sa fie o masina hibrid, care sa polueze cat mai putin. Sper sa se rezolve aceasta solicitare a mea... de marti sper sa merg tot cu o masina hibrid", a spus premierul desemnat.

"Institutiile publice polueaza foarte mult Capitala. Cat mai multi cilindiri, cat mai multi cai putere si apoi nu mai putem sa respiram in oras. E nevoie de un program comun cu Primaria Bucuresti, ca sa putem sa respiram mai bine", a adaugat el.

Intrebat de jurnalisti "cand va fi vazut si pe bicicleta", Ponta le-a raspuns: "Vreti sa-mi rup iar un deget?". (Victor Ponta a venit, luni, la intrevederea cu delegatia FMI, purtand un bandaj la mana stanga, el precizand ca s-a accidentat cand a jucat baschet cu fiul sau Andrei).

Victor Ponta conduce un autoturism Toyota Prius, cu motor hibrid, achizitionat de PSD, printr-un leasing.