Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) supune dezbaterii publice proiectul de Ordin al ministrului Administratiei si Internelor privind forma si continutul permisului de conducere, prin care se urmareste transpunerea in legislatia nationala a unor prevederi legislative europene.

"Proiectul are ca scop transpunerea in legislatia nationala a unor prevederi din Directiva 2006/126/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 20 decembrie 2006 privind permisele de conducere (reformata), astfel cum a fost modificata si completata prin Directiva 2011/94/UE a Comisiei din 28 noiembrie 2011 de modificare a Directivei 2006/126/CE a Parlamentului European si a Consiliului privind permisele de conducere", se arata intr-un comunicat al MAI, citat de Agerpres.

Potrivit proiectului de act normativ, modificarile vizeaza continutul permisului, respectiv fata II (verso), pentru o mai buna gestionare a regimului categoriilor permisului si inscrierea in document a informatiilor privind categoriile nationale, precum si unele date de natura administrativa.

Totodata, stabileste codurile armonizate ale Uniunii Europene care se inscriu in permisul de conducere. Forma permisului de conducere ramane neschimbata, proiectul de act normativ incluzand mentiuni referitoare la caracteristici si dimensiuni, elemente privind prevenirea falsificarii.

Proiectul prevede ca noul permis de conducere va fi pus in circulatie incepand cu data de 19 ianuarie 2013, permisele de conducere eliberate pana la aceasta data fiind valabile pana la expirarea perioadei de valabilitate a acestora.

Textul acestui document este afisat si poate fi consultat pe pagina de internet a MAI. Propunerile, sugestiile si opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect de act normativ sunt asteptate pe adresa de e-mail: dj-international@mai.gov.ro, pana pe 31 mai.