Un sofer din Suceava, oprit de agentii Serviciul Politiei Rutiere Suceva pe motiv ca nu purta centura de siguranta si ca ar fi oprit neregulamentar, a refuzat sa se legitimeze invocand ca nu are actele la el si a refuzat ulterior sa coboara din masina la cererea autoritatilor. Soferul a fost scos cu forta din autoturism dupa ce politistul i-a deblochat portiera prin geamul deschis. Suceveanul sustine ca este victima unui abuz si a depus plangere penala impotriva celor doi politisti care l-au arestat si impotriva unui al treilea agent care ar fi incercat, la sectie, sa ii stearga inregistrarea din telefon.

Din inregistrare reiese ca soferul i-a spus politistului ca oprirea este ilegala invocand fapul ca nu pot fi instaurate baraje ori facute opriri de verificare.

La un moment dat, dupa mai multe discutii, politistul isi cheama un colegi deblocheaza portiera masinii prin geamul deschis si il scoate cu forta pe sofer. Pe fundal se aude cum soferul, care a filmat incidentul cu telefonul mobil, il injura pe politist. Soferul a fost arestat si dus la sectia de politie.

Comentariul postat de sofer pe contul sau de YouTube, alaturi de inregistrarea incidentului:

"Politistul din imagini ma observa in trafic si sare ca din gura de sarpe in fata masinii cu niste gesturi prin care, personal, cred ca se opresc oile pe la stana, nicidecum un semnal conventional prin care se opreste o masina. Eu semnalizez si opresc pe dreapta regulamentar (desi la acel semnal nu ar fi trebuit) si vine foarte agresiv la masina si imi cere documentele personale pe care nu le aveam asupra mea, acestea aflandu-se in autoturismul personal (am fost oprit conducand masina unui prieten). Ii aduc la cunostinta faptul ca nu le am asupra mea si ii cer, la randul meu, sa se legitimeze, acesta refuzand categoric si devenind mai agresiv. Pe bancheta din spate erau cateva acte (facturi, comenzi de transport, balante de contabilitate) pe care acesta le-a obeservat si a incercat sa deschida portiera din spate (insa aceasta are o problema) si a fortat-o in adevaratul sens al cuvantului... Vazand acestea, am blocat toate 4 portiere deoarece am mai fost victima unui abuz comis de politia rutiera insa nu am avut dovezi... dupa care am scos telefonul si am inceput sa filmez... mai departe puteti vedea ce s-a intamplat... Politia Romana - "Siguranta si incredere" Personal nu consider ca este o infractiune sa nu ai asupra ta documentele personale si din punct de vedere legal sunt convins ca nu este o infractiune! Dupa ce m-au arestat m-au dus la politie unde un alt "agent" mi-a extras telefonul din buzunar si a inceput sa caute filmuletul in telefon insa nu era prea priceput dar totusi reusind sa citeasca sms -urile personale si sa vada cateva fotografii personale... intr-un final, a gasit si filmuletul insa acesta nu putea fi sters fara a avea parola pe care doar eu o stiam. A mers cu telefonul intr-o alta camera, l-a conectat la un computer si a incercat sa formateze cardul de memorie (fara succes insa, deoarece si aici ii cerea o parola). A reusit insa sa descarce filmuletul in computerul lor. Mentionez ca am depus plangere penala impotriva celor 3 agenti si consider ca voi avea castig de cauza deoarece mi-au fost incalcate mai multe drepturi... nu cred ca violarea corespondetei electronice si violarea informatiilor digitale cu caracter personal nu va fi pedepsita... Dati-va si voi cu parerea!"