​Facebook si-a anuntat primele rezultate trimestriale, cea mai mare retea sociala postand pierderi de 157 milioane dolari pentru trimestrul al doilea, din cauza compensatiilor platite catre actionari. Veniturile au urcat cu 32%, la peste 1,1 miliarde dolari, insa analistii au remarcat ca ritmul de crestere al companiei fondate de Zuckerberg s-a domolit. Numarul de utilizatori a trecut de 950 milioane/luna, iar joi actiiunile companiei la bursa din New York au atins un nou minim.

Logo-ul Facebook pe monitoarele NasdaqFoto: Reuters

In trimestrul aprilie-iunie veniturile Facebook au crescut cu 32%, spre 1,18 miliarde dolari, insa chiar si asa analistii spun ca vorbim de o domolire a cresterii. In plus, Facebook a anuntat pierderi nete de 157 milioane dolari datorate compensatiilor pe care a trebuit sa le plateasca actionarilor. Fara aceste compensatii ar fi afisat un profit de aproape 300 milioane dolari, nu departe de cel inregistrat in Q2 2011: 240 milioane dolari.

Facebook a anuntat si ca numarul de useri care intra macar o data pe luna a ajuns la 955 milioane, fata de 901 milioane la final de martie. Segmentul de useri care intra pe mobil a crescut cel mai mult: acum sunt lunar 543 milioane, cu 67% peste numarul de la jumatatea lui 2011. Facebook face foarte putini bani din advertisingul pe mobil si a fost intens criticata pentru asta.

Mark Zuckerberg caracterizeaza rezultatele ca fiind incurajatoare si spune ca Facebook are in fata "o cale deschisa" pentru a construi o afacere puternica pe segmentul mobile.

Investitorii nu s-au aratat insa foarte ncantati, Actiunile Facebook au debutat cu un pret de 38 dolari la listarea din mai, in cateva zile scazusera sub 30 dolari, iar joi au atns un nou minim, valoarea coborand chiar si sub 24 dolari pentru scurt timp.