Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut cu 2% in primele sase luni din acest an, fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat vineri Institutul National de Statistica (INS). Rezultatul s-a datorat scaderilor inregistrate la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-2,6%), la comertul cu autovehicule (-2,2%) si la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-1,8%). Activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor au crescut cu 1,9%.

In primul semestru din acest an, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 1,7% comparativ cu semestrul similar din 2011.

  • Iunie 2012 comparativ cu mai 2012 - scadere cu 2,3%

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna iunie 2012, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 2,3%, datorata scaderilor inregistrate la comertul cu autovehicule (-2,8%), la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-1,9%) si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-1,0%). Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor a crescut cu 11,6%.

  • Iunie 2012 comparativ cu iunie 2011 - scadere cu 0,7%

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna iunie 2012, comparativ cu luna corespunzatoare, a inregistrat pe total o scadere cu 0,7%, datorata scaderii inregistrate la comertul cu autovehicule (-4,4%). Cresteri s-au inregistrat la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+22,4%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+6,3%) si la intretinerea si repararea autovehiculelor (+1,7%).