Cateva sute de muncitori de la Automobile Dacia au declansat in aceasta dimineata un protest spontan cu revendicari legate de noul contract colectiv de munca si de orele suplimentare. Protestul a inceput in jurul orei 9.00 la sectia vopsitorie, iar productia este oprita in acest moment la uzina Vehicule, a spus pentru HotNews.ro un angajat al uzinei. UPDATE: La ora 15.00 protestul continua, productia nu se reluase la Uzina Vehicule.

In uzina DaciaFoto: Dacia

Protestul a inceput in jurul orei 9.00 la sectia Vopsitorie si apoi s-au alaturat si o parte din muncitorii sectiilor Montaj si Caroserie. Sursa citata spune ca protestele sunt legate de renegocierea contractului colectiv de munca si de faptul ca o parte din orele suplimentare ar putea sa nu mai fie platite.

Reprezentantii Automobile Dacia au confirmat pentru HotNews.ro ca protestele sunt legate de renegocierea contractului colectiv de munca, adaugand ca negocierile au inceput la sfarsit de februarie, continua si in prezent si ar putea fi finalizate in cursul lunii aprilie.

Reprezentantii Dacia spun ca productia este oprita la Uzina Vehicule, dar continua la Uzina Mecanica.

Agentia de presa Mediafax noteaza ca in total 5.000 de persoane au oprit lucrul.

"Muncitorii din sectii au oprit lucrul, suntem nemultumiti de prevederile noului contract colectiv, care ar trebui semnat pe 31 martie", a declarat un protestatar, care a precizat ca angajatii Dacia au cerut majorarea salariilor cu 25 la suta, insa patronatul a acceptat o crestere cu doar cinci la suta, mai noteaza agentia Mediafax.