Salariatii de la Uzina Vehicule Dacia continua, joi, protestul inceput in urma cu o zi, ca urmare a nemultumirilor legate de evolutia negocierilor pe marginea contractului colectiv de munca, informeaza Agerpres.

Muncitorii din primul schimb (care incepeau lucrul la ora 7), cei care au declansat protestele in ziua precedenta, au refuzat sa reia lucrul, o parte dintre ei adunandu-se in zona portii de acces in uzina, unde scandeaza impotriva conducerii.

Reprezentantii Dacia au spus joi dimineata pentru HotNews ca acum nu exista revendicari clare si ca in prezent conducerea discuta cu liderii de sindicat.

Miercuri 20 martie, incepand cu ora 9.00 si pana la lasarea intunericului, cateva sute de salariati au protestat la Mioveni in legatura cu negocierile contractului colectiv de munca, revendicarile fiind pe tema salariilor si a orelor suplimentare.

Dacia spune ca protestul care s-a desfasurat pe 20 martie la uzina este ilegal, iar cei care au absentat nemotivat de la posturi nu vor fi platiti, arata un comunicat remis miercuri seara de companie.

Reprezentantii Automobile Dacia au confirmat miercuri pentru HotNews.ro ca protestele sunt legate de renegocierea contractului colectiv de munca, adaugand ca negocierile au inceput la sfarsit de februarie, continua si in prezent si ar putea fi finalizate in cursul lunii aprilie.