Autoritatile au in vedere acordarea unor bonusuri suplimentare in programul pentru innoirea parcului auto care va fi implementat din 15 aprilie, a reiterat sambata, la Alba Iulia, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, subliniind ca Romania s-a angajat sa reduca emisiile de dioxid de carbon, si nu poluarea in general, transmite Agerpres.

Ea a precizat ca programul nu se va mai numi "Rabla".

"O sa va spunem cum se va numi in momentul in care intram cu el, pentru ca lucram pe trei formule si vom alege formula cea mai buna si cea care se adapteaza cel mai eficient nevoilor parcului national al Romaniei, precum si al atingerii obiectivului de reducere a emisiilor de dioxid de carbon. Modul in care noi am gandit si am abordat problematica in ceea ce priveste innoirea parcului auto, punand in prim-plan sau luand in calcul, in formula, emisiile de dioxid de carbon, este faptul ca Romania s-a angajat sa reduca emisiile de dioxid de carbon, si nu poluarea in general, si acesta este trendul pe care mergem, inclusiv pentru programul Rabla, care se va numi altfel", a declarat ministrul Mediului.

Rovana Plumb a spus ca se are in vedere acordarea unor bonusuri suplimentare, care vor fi comunicate la vremea respectiva.

"In afara de bonusul pe care l-am luat in calcul la achizitionarea unei masini electrice, de 2.500 de euro pe masina achizitionata, atat persoane fizice, cat si persoane juridice, avem in vedere si acordarea unor bonusuri in cadrul acestui nou program pentru innoirea parcului auto, in vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon pentru Romania", a mentionat ministrul Mediului.

Oficialul a spus ca vor fi luate in calcul toate modalitatile in asa fel incat sa nu se mai intample perturbari ale procedurii, cum s-a constatat anul trecut, astfel incat sa nu mai fie nici din partea operatorilor din program, dar nici din partea cetatenilor vreo nemultumire pentru modul in care se deruleaza programul. "Va fi totul transparent", a declarat Rovana Plumb.

Aceasta a spus ca luni va avea o intalnire cu Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile, in care sa fie definite "anumite criterii clare, pentru a evita orice fel de nemultumiri din partea actorilor implicati in programul Rabla".

Ministrul a mentionat ca tichetul valoric va avea un cuantum de 1.500 de euro si va fi unul singur de persoana.

"Suntem acum in analiza in ceea ce priveste definirea clara a numarului de tichete pe care le vom emite. Va fi o singura emitere in acest an", a subliniat ministrul Rovana Plumb.