Grupul german Daimler ar fi interesat sa deschida la Arad, o fabrica de componente pentru motoare, a spus Manfred Engelmann, presedintele asociatiei economice germano-romane, citat de Radio Romania Actualitati si de agentia locala newsar.ro. In ultimele saptamani s-a vorbit mult pe tema unei posibile uzine Daimler in tara, dar nemtii nu au confirmat absolut nimic. Cert este ca Daimler detine in judetul Alba fabrici de componente care realizeaza anual afaceri de 30 milioane euro, cat despre marea uzina auto, Romania a pierdut acum cinci ani lupta cu Ungaria.

“Au fost aici (n.r. – la Arad) au facut un audit, s-au orientat si au plecat mai departe la Cugir, unde deja fac cutii de viteza pentru A-Klasse”, a declarat Manfred Engelmann. Nemtii nu au abandonat insa ideea de a construi o fabrica la Arad, unde potrivit lui Manfred Engelmann ar urma sa produca “tot componente auto, in domeniul motoarelor”

Dupa o declaratie a premierului Ponta, legata de un mare investitor german care ar urma sa vina in Romania, s-a pornit in presa romana o furtuna a zvonurilor, cele mai optimiste fiind ca Daimler ar vrea sa deschida in tara noastra o fabrica de automobile.

Luand insa in considerare faptul ca Daimler are suficienta capacitate de productie in Europa, mai ales ca uzina din Ungaria a inceput si productia modelului CLA, este putin probabil ca germanii sa se gandeasca la o extindere.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro