Tichetele valorice obtinute la casarea unei masini vechi, pentru achizitionarea cu reducere a uneia noi, prin Programul "Rabla", urmeaza sa fie distribuite incepand de miercuri si vor putea fi decontate pana la 20 noiembrie.

Administratia Fondului pentru Mediu, prin care este finantat "Programul "Rabla", ar fi trebuit pana in 15 mai sa ii valideze pe producatorii si dealerii auto inscrisi in program, iar din 15 mai sa inceapa sa distribuie REMAT-urilor tichetele valorice.

Repartitia voucherelor se va face dupa numarul de autovehicule vechi din fiecare judet.

Anul acesta vor fi distribuite 20.000 de vouchere, in valoare de cate 1.500 de euro (6.500 de lei), totalizand o finantare de 30 de milioane de euro (130 de milioane de lei). Dintre tichete, emise o singura data anul acesta, 17.000 vor fi destinate persoanelor fizice si juridice, iar restul de 3.000 institutiilor publice.

Tichetele vor fi transmisibile si vor putea fi decontate, la achizitionarea unei masini noi, pana la data de 20 noiembrie.

Toti pasii pe care trebuie sa-i faceti daca aveti de casat o masina si vreti sa va cumparati alta noua ii gasiti in ghidul de informatii publicat de Ministerul Mediului.