Autovehiculele dobandite prin partaj nu vor mai fi scutite de la plata timbrului de mediu, Guvernul spunand ca s-a creat un mecanism de eludare a platii timbrului de mediu prin partaj facut pe cale notariala inainte de inmatriculare. Mai ales in Ardeal, sute de romani au reusit sa "fenteze" controversatul timbru de mediu introdus la jumatatea lui martie, profitand de o scapare din lege.

In prezent, autovehiculele dobandite prin partaj sunt exceptate de la plata timbrului de mediu, exceptie care va fi insa eliminata de Guvern prin ordonanta.

"S-a creat un mecanism de eludare a platii timbrului prin achizitionarea unui autovehicul second-hand din spatiul comunitar in coproprietate, iar anterior inmatricularii acestuia coproprietarii fac partajul pe cale notariala, prin buna invoiala, asupra autovehicului respectiv. Prin urmare, prin neplata timbrului de mediu de catre coproprietarul dobanditor, se creeaza atat o discriminare intre beneficiarii exceptiei si cei care sunt obligati la plata timbrului prin achizitionarea autovehicului second-hand tot din spatiul comunitar, cat si un prejudiciu adus bugetului general consolidat", se arata in documentul Guvernului.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro