In iulie si august piata masinilor noi si-a mai revenit, insa pentru intreg anul perspectivele sunt negative si din cauza faptului ca programul Rabla nu prea are efecte pozitive asupra pietei, arata un comunicat al APIA. Trei sferturi dintre achizitiile de masini noi sunt facute de companii si institutii, ponderea acestui segemnt scazand putin pe fondul inceperii programului Rabla. Cum stam cu productia si exportul, dar si ce modele sunt cele mai vandute, puteti afla din articol.

Si in luna august inregistram o crestere fata de luna similara a lui 2012, fapt ce face ca dupa plusul inregistrat si in iulie, sa consemnam in aceste doua luni o crestere medie de 3,5% fata de iulie-august 2012, din care la autoturisme de 15,2%, se arata in comunicatul APIA.

Cu toate acestea, pe totalul celor opt luni din 2013, avem o scadere generala a pietei de 13,2%, din care la autoturisme, de 11,4%. Si pe plan european observam o evolutie negativa (desi asteptarile analistilor erau favorabile unei reveniri a pietei in al doilea semestru din 2013), principalele tari inregistrand pe ansamblul celor opt luni de pana acum scaderi importante (Franta -9,8%, Italia -9,2%, Germania -6,6%).

Citeste articolul complet pe 0-100.ro