La achizitionarea unei masini second-hand de la o persoana fizica necunoscuta, noul cumparator se expune anumitor riscuri, masina poate avea defecte greu de depistat sau un istoric cu probleme. Pentru cei care sunt dispusi sa dea minim 50 de lei sau in medie 200 de lei dealerii autorizati furnizeaza servicii de verificare care-i pot pune in garda pe posibilii cumparatori. Autovit.ro a facut o sinteza cu ce servicii ofera dealerii diverselor marci.

Verificarea la dealerul autorizat inainte de a cumpara automobilul second-hand este o garantie ca viitorul utilizator nu achizitioneaza o masina care ii poate pune viata in pericol daca are, spre exemplu, defecte la sistemul de franare sau la directie. In plus, in cazul unor masini cumparate de la vanzatori neautorizati kilometrajul poate fi modificat, in unele cazuri pot fi diferente si de peste 100.000 km fata de kilometrajul real.

O verificare temeinica in urma careia sunt identificate probleme tehnice il poate determina pe cumparator sa economiseasca, oferind o suma mai mica in situatia in care inca mai doreste sa achizitioneze masina.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro