Ticu Lacatusu, alpinist si geolog roman de renume mondial, face parte dintre acele personalitati marcante, pentru care excelenta reprezinta un stil de viata. Cei peste 20 de ani de activitate, opt premiere mondiale si 14 expeditii in Himalaya ale lui Ticu Lacatusu au inscris Romania in elita alpinistica internationala. Despre realizarile sale, celebrul alpinist vorbeste exclusiv pentru Mercedes-Benz in cadrul proiectului Ghidul Excelentei ce isi propune sa promoveze valorile si sa aminteasca de promisiunea lui Gottlieb Daimler - "The best or nothing".

Ticu Lacatusu, Tsisima Peak, 2004Foto: Arhiva personala

Despre excelenta si brandul personal, Ticu Lacatusu afirma: „Iti poti construi chiar un brand, o imagine pozitiva care apoi traieste in timp si prezentul te obliga sa dai totul pentru intretinerea acelui brand, acelei imagini(...). Excelenta implica si putina inovatie, trebuie sa aduci ceva nou in domeniul tau (...). Lumea poate evolua, poate merge inainte prin acesti pasi mici, dar clari, siguri, care inseamna, in final, progres.”

Interviul exclusiv cu Ticu Lacatusu continua seria de interviuri „Mercedes-Benz: Ghidul Excelentei” din 2013. Pana in prezent, platforma Ghidul Excelentei a adunat interviuri ale unor personalitati contemporane din Romania, a caror cariera este marcata de referinte ale excelentei precum: Maia Morgenstern, Tudor Giurgiu, Dan Puric, Alexandru Tomescu, Crina Popescu, Marcel Iures, Cristi Puiu sau Catalin Stefanescu.

Descopera versiunea completa a interviului oferit de alpinistul roman pe website-ul Mercedes-Benz Romania: www.mercedes-benz.ro/GhidulExcelentei.