Multipremiat cu aur la saloanele internationale de inventica, inginerul Corneliu Birtok-Baneasa a acordat un interviu pentru „Mercedes-Benz: Ghidul Excelentei”. Corneliu Birtok-Baneasa este cunoscut pentru crearea si omologarea prototipului filtrului de aer supraaspirant inversat, care are performanta de a reduce consumul de carburant cu pana la 15%. Inventia sa vine ca un raspuns la nevoile societatii contemporane, tratand o problema tehnica, economica si sociala, deopotriva.

Corneliu Birtok-Baneasa - Moscova 2010 Premiul WipoFoto: arhiva personala

In cadrul interviului Mercedes-Benz, Birtok-Baneasa defineste excelenta drept „emblema originalitatii, designul performantei si perfectiunea creatiei. Pe scurt, puterea mintii creative.

Marturiseste ca un rol important in formarea valorilor si standardelor sale a venit din partea familiei, care l-a incurajat de la bun inceput, moral si financiar, in toate eforturile si experimentele intreprinse de-a lungul carierei lui, si recunoaste inspiratia “marilor genii ale lumii auto, Benz si Daimler”.

Corneliu Birtok-Baneasa incheie cu brio seria de interviuri Mercedes-Benz: Ghidul Excelentei, pe anul 2013. Pana in prezent, Ghidul Excelentei a mai inregistrat interviuri cu personalitati contemporane, a caror cariera este marcata de excelenta: Ticu Lacatusu, Cristi Puiu, Coco Popescu, Marcel Iures, Maia Morgenstern, Alexandru Tomescu, Dan Puric, Raed Arafat, Catalin Stefanescu si Tudor Giurgiu.

Puteti urmari interviul integral oferit de Corneliu Birtok-Baneasa la adresa: www.mercedes-benz.ro/GhidulExcelentei.