Un angajat al unei sucursale Dacia din orasul marocan Casablanca este cautat de politie dupa ce a fugit cu o importanta suma de bani primiti de la clienti, scrie presa din tara nord-afticana. A fost creata o celula de criza, iar cei de la Renault Maroc spun ca astfel de intamplari sunt extrem de rare. Dacia a vandut in Maroc peste 30.000 de masini in 2013.

Presa locala scrie ca un consilier comercial a fugit cu banii mai multor clienti ai dealership-ului din Casablanca si este de negasit. Politia il cauta, s-a constituit o celula de criza, iar Renault Maroc isi linisteste clientii si spune ca are mijloacele de a-i despagubi. Presa din Maroc nu spune care este valoarea prejudiciului.

Dacia vinde foarte bine in Maroc unde detine un sfert din piata si a vandut in 2013 un numar de 30.388 vehicule, cele mai cautate modele fiind Logan, Sandero si Dokker. Per total, grupul Renault a vandut 47.000 de masini anul trecut, avand 40% din piata.

In Maroc se afla si celebra uzina de la Tanger care a fost inaugurata in februarie 2012, iar in octombrie 2013 a fost pornita a doua linie de asamblare pe care este produs Sandero. Uzina Renault-Dacia produce Lodgy, Dokker si Sandero si va ajunge la o capacitate de 340.000 unitati/an, in prezent avand 5.000 de angajati.