Aproape 300 de muncitori ai fabricii de componente auto Fujikura din Dej au intrerupt lucrul miercuri, nemultumiti de salariile mici si de conditiile de muncam, scrie publicatia Someseanul. Compania are 4.000 de angajati la fabrica de cablaje auto si ar vrea sa mai angajeze 800, insa vestile despre salariile mici si conditiile grele de munca au speriat posibili candidati, scrie publicatia.

Dupa ce si-au spus nemultumirile in fata directorului Fujikura Automotive, muncitorii s-au intors in fabrica, insa doar o parte au reluat lucrul. Conform surselor Someseanul.ro, doar cateva zeci de angajati ai Fujikura au reluat munca, restul asteptand un raspuns al conducerii fabricii referitor la doleantele lor.

Tot miercuri, la Primaria Dej, cei de la Fujikura au asteptat doritori de angajare in fabrica din Dej, insa la interviurile de angajare nu s-au prezentat decat o mana de oameni. Fujikura a anuntat recent ca vrea sa-si extinda capacitatea de productie si sa angajeze pana la finalul acestui an inca 800 de persoane.

Insa vestea salariilor proaste si ale conditiilor de munca grele s-a raspandit cu repeziciune printre dejeni si locuitorii din zona, astfel ca acum nimeni nu se mai inghesuie sa lucreze la Fujikura.

"Noi vrem ca in cel mult doua luni si jumatate sa angajam cel putin 500 de persoane. De aceea am cerut sa discutam cu angajatii ca sa ne ajute sa recrutam personal. Cu aceasta ocazie, angajatii au profitat de moment pentru a ne transmite situatiile neplacute in care se gasesc", a declarat Mike Campan, directorul Fujikura Automotive.

Acesta a promis ca in cel mai scurt timp va gasi solutii pentru a raspunde doleantelor angajatilor in ceea ce priveste conditiile de munca, transportul personalului sau sala de mese.

Directorul fabricii a anuntat angajatii ca vor beneficia si de niste prime in cazul in care ajuta compania in campania de recrutare de personal.

In acest moment, oferta de angajare a fabricii Fujikura Dej cuprinde posturi de muncitori necalificati care vor beneficia de un salariu de incadrare de 850 de lei. La acesta se adauga sporurile de noapte, tichetele de masa si o prima de prezenta la munca de 45 de lei (daca muncitorul nu absenteaza in luna respectiva).