​Ca reactie la sanctiunile impuse de tarile Occidentale, Federatia Rusa ia in calcul interzicerea importurilor de automobile din tarile respective, spun surse citate de publicatia Vedomosti si de Reuters. Masura ar putea fi impusa doar daca Vestul vine cu un nou val de sanctiuni, insa nu ar fi afectati constructorii auto ce detin uzine in Rusia.

Occidentul acuza Rusia ca ajuta separatistii din Ucraina, ceea ce Moscova neaga vehement. Vestul a impus sanctiuni companiilor ruse din sectoare precum financiar si energie, iar ca reactie, Rusia a interzis importurile de produse alimentare din Vest.

Presa rusa scrie ca lucrurile ar putea merge si mai departe fiindca s-a luat in calcul interzicerea importurilor de automobile din UE si din America de Nord, propunerea fiind prezentata presedintelui Putin care a respins-o, decizand sa interzica importurile de legume si fructe.

Propunerea ramane insa o optiune daca Rusia va fi pusa in fata unor noi sanctiuni, insa nu ar fi aplicata tuturor constructorilor auto, ci doar celor care nu au uzine in Rusia, caz in care Mercedes-Benz ar fi cel mai afectat.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro