Gama Dacia ar putea avea in viitor cu un model mai putin fiindca grupul Renault analizeaza posibilitatea de a elimina un model din cele trei de familie (Lodgy, Dokker sau Logan MCV), scrie publicatia franceza Les Echos. Declaratia a fost facuta de Arnaud Deboeuf, sef al gamei Entry a Renault, oficialul neprecizand ce model ar putea fi suprimat. Jurnalistii francezi vin insa cu o ipoteza: ar putea fi vorba de Lodgy, ale carui vanzari au scazut cu 42% in prima jumatate a anului.

"Sunt trei astazi, insa ar putea fi mai putine in viitor. Suntem in faza de analiza si nu am decis nimic", spune Deboeuf, referindu-se la modelele Lodgy si Dokker produse in maroc si la Logan MCV, produs la Mioveni.

Lodgy si Dokker au fost lansate in 2012, iar in 2013 oficiali ai Renault admiteau ca vanzarile sunt sub asteptari. Cifrele din 2014 au fost insa foarte slabe pentru Lodgy ale carui vanzari au scazut cu 42% in prima jumatate a anului, la sub 25.000 de unitati. Dokker a inregistrat o crestere de 28% in prima jumatate a a anului, spre 30.000 de unitati, iar Logan MCV, cel mai nou model Dacia, si-a gasit 28.500 de clienti in primele opt luni.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro