​Ford Romania va renunta din 2015 la 680 de angajati, acestia avand posibilitatea sa aplice pentru plecare voluntara sau sa fie concediati. In cazul in care aleg sa plece voluntar, ei primesc intre 16 si 24 salarii compensatorii, in functie de vechime, iar in cazul in care nu se vor strange 680 de oameni care sa vrea sa plece, Ford va demara un program de evaluare individuala si vor fi concediati oameni din sectoarele uzinei unde exista un surplus, a declarat pentru 0-100.ro Ana Maria Timis, directorul de comunicare al Ford Romania.

Ford are nevoie de 506 oameni mai putin in uzina de vehicule si de 174 de oameni mai putin in uzina de motoare. In prezent compania are circa 3.200 angajati si vrea sa ajunga cat mai repede la circa 2.500 persoane. Ford si-a anuntat miercuri, 19 noiembrie, angajatii ca deschide programul de plecari voluntare. Acesta va fi deschis pana in 18 decembrie.

Programe similare de plecari voluntare au avut loc si in 2013 si 2012, cand au plecat aproximativ 400 de oameni in fiecare sesiune (800 oameni in total).

Cei care vor alege sa plece singuri vor primi intre 16 si 24 salarii compensatorii, in functie de post si vechime, aceasta fiind procedura cea mai simpla. In acest caz angajatii nu vor beneficia de ajutor de somaj,

Daca nu se vor strange 680 de doritori care sa plece, atunci Ford va demara un proces mai stufos de evaluare individuala si va apela la concedieri din motive economice. In acest caz angajatii vor primi unele plati compensatorii, conform contractului colectiv de munca (CCM) si vor beneficia de ajutor de somaj ulterior concedierii.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro