Germania intentioneaza sa extinda pe tot intinsul tarii reteaua de statii de incarcare pentru masinile electrice pentru a incuraja cererea de astfel de vehicule, se arata intr-un document al Ministerului german de Transport, citat de Reuters.

Guvernul cancelarului Angela Merkel intentioneaza sa aduca pe strazile din cea mai mare economie a Europei, pana la sfarsitul deceniului, 1 milion de vehicule alimentate cu baterii.

Insa costurile ridicate ale acestor vehicule precum si ingrijorarile soferilor fata de infrastructura si puterea limitata a bateriilor au limitat vanzarile in Germania pana la 24.000 de modele, dintr-o piata de 3 milioane de masini, reiese din datele guvernamentale.

La ora actuala, Germania are in jur de 100 de statii de service rapid pentru incarcarea masinilor electrice, permitand soferilor sa isi reincarce bateriile in mai putin de o ora, si circa 4.800 de statii de incarcare pe curent alternativ, potrivit Ministerului Transporturilor.

"Vom instala statii de service rapid de-a lungul autostrazilor din Germania", a declarat ministrul Transporturilor Alexander Dobrindt, citat de ziarul local Passauer Neue Presse.

In documentul Ministerului Transporturilor se arat ca operatorul de servicii pentru autostrada Tank & Rast GmbH urmeaza sa instaleze pana in 2017 statii de incarcare si locuri de parcare la cele 400 de sectoare pe care le administreaza.

Guvernul de la Berlin va suporta o parte din costurile de instalare a cablurilor si din proiectele de constructie aferente, se mai arata in document.