Nvidia a lansat la targul CES Las Vegas un nou procesor puternic gandit sa gestioneze aplicatii video sofisticate pe autoturisme cu un grad sporit de autonomie. "Masina viitorului va avea o enorma abilitate computationala si credem ca numarul de display-uri din masina va creste foarte repede", spune seful companiei. Procesorul mobil Tegra X1 ii succede lui Tegra K1 si va ajunge pe autoturisme in prima parte din 2015.

Jen Hsun Huang, CEO NvidiaFoto: NVIDIA

NVIDIA a lansat la CES procesorul mobil Tegra X1, noua generatie de super chip-uri, proiectate pentru a furniza o putere de procesare de peste un teraflop.

Procesorul este gandit in special pentru sectorul auto unde Nvidia si-a sporit mult prezenta in ultimii ani, in special datorita colaborarii cu producatori precum Audi, Mercedes si Tesla. Combinat cu un soft de ultima generatie, chip-ul poate ajuta la detectarea si citirea semnelor de circulatie si la detectia pietonilor, dar si a vehiculelor care franeaza sau isi schimba directia brusc.

"Credem in dezvoltarea unei noi generatii de masini autonome, roboti si drone care pot vedea si invata folosind un nivel de inteligenta fara precedent", declara Jen-Hsun Huang, CEO si cofondator NVIDIA. "Aceste sisteme vor permite un plus de siguranta pentru soferi, orase mai bine protejate si un plus de comoditate pentru fiecare dintre noi. Pentru a putea obtine aceasta viziune este nevoie de o serie de dezvoltari tehnologice in domenii precum procesare vizuala si procesare paralela. Datorita puterii de procesare de un Teraflop, Tegra X1 reprezinta un pas important al acestei revolutii", mai spune Jen-Hsung Huang.

Procesoarele Tegra sunt proiectate pentru sisteme integrate, dispozitive mobile, masini autonome si aplicatii destinate industriei auto. Procesorul Tegra X1 va fi disponibil in produse care vor aparea in prima parte a anului 2015.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro