​Uber, aplicatia care permite aproape oricarui sofer sa devina taximetrist, promite prin vocea CEO-ului Travis Kalanick ca poate crea 50.000 de locuri de munca in Europa anul acesta, ca parte a unei expansiuni fara precedent. Uber a fost intens criticata in ultimele saptamani din cauza unor incidente cu soferii sai, dar si din cauza ca se lanseaza in multe orase fara a-i pasa de legislatia din domeniul taximetriei. Travis Kalanick a indulcit tonul fata de taxi-urile clasice si spune ca unele legi au scopul lor, dar Uber poate fi o solutie in locurile cu somaj mare. Uber isi pregateste si intrarea in Romania unde a inceput recrutarile pentru filiala din Bucuresti.

Logo UberFoto: Uber

La o conferinta de tehnologie in Munchen, Travis Kalanick a spus ca Uber poate scoate 400.000 de masini de pe drumurile europene in 2015 si poate duce la crearea a 50.000 de locuri de munca. Practic, ar insemna ca 400.000 de soferi ar fi convinsi sa isi lase masinile acasa, atrasi de tarifele mici ale Uber in orasele lor. Cei de la Uber spun ca multi soferi vor vedea ca folosirea serviciilor companiei e mai ieftina decat detinerea propriei masini. Evident ca foarte multa lume nu are de ce sa fie de acord cu aceasta comparatie.

Seful Uber a indulcit tonul in ultima vreme, renuntand la criticle dure aduse autoritatilor de reglementare dar si taximetristilor. Acum spune ca e usor sa spui despre aceste legi ceva negativ, insa admite ca au si aceste legi scopul lor.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro