Dupa zeci de ani in care Volkswagen Golf GTD a fost singura masina populara pe motorina cu veleitati sportive, acum Ford a lansat Focus ST diesel, echipat cu motor turbo diesel de 2 litri si 185 de Cai Putere (CP). Iata cum accelereaza si cum suna gama de modele sport Ford ST, incepand cu Focus ST diesel, apoi Focus ST (benzina) si Fiesta ST (benzina).

Ford Focus ST dieselFoto: ThrottleChannel.com

Ford Focus ST diesel este disponibil in versiuni de caroserie cu cinci usi si Wagon (break). Motorizarea 2.0 TDCi de 185 CP si 400 Nm trimite masina pana la 100 km/h in 8,1 secunde in cazul caroseriei hatchback si in 8,3 secunde in cazul variantei Wagon. Singura cutie de viteze disponibila este manuala cu sase trepte. Ford Focus ST diesel concureaza pe piata in principal cu Volkswagen Golf GTD, dar si cu Skoda Octavia RS TDI. Mai multe detalii tehnice despre Ford Focus ST diesel, precum si fotografii, gasiti AICI.

Focus ST (pe benzina) are 250 CP (360 Nm) si atinge 100 km/h in 6,5 secunde in cazul caroseriei hatchback cu cinci usi si in 6,7 secunde in cazul variantei Wagon. Focus ST are un motor turbo pe benzina (EcoBoost) de 2 litri cuplabil exclusiv la o transmisie manuala cu sase trepte, la fel ca si varianta diesel. Focus ST concureaza pe piata cu modele precum Volkswagen Golf GTI si SEAT Leon CUPRA. Mai multe detalii tehnice despre Ford Focus ST, precum si fotografii, gasiti AICI.

Ford Fiesta ST beneficiaza de un motor turbo pe benzina de 1,6 litri care dezvolta 182 CP si un cuplu maxim de 240 Nm, fiind disponibila exclusiv intr-o versiune de caroserie cu trei usi. Fiesta ST concureaza pe piata cu modele precum Volkswagen Polo GTI, Peugeot 208 GTi si SEAT Ibiza Cupra, insa si cu modelele mai practice (cinci usi) Renault Clio R.S. si Skoda Fabia RS. Mai multe detalii tehnice despre Ford Fiesta ST, precum si fotografii, gasiti AICI.

Din anul 2002, cand a introdus pentru prima data eticheta ST pe modelele sale (Focus si Fiesta), Ford a comercializat 140.000 de automobile din aceasta gama, iar pentru modelul Focus ST diesel se asteapta o pondere de 45% in vanzarile totale de Focus ST.