​Renault a lansat la Salonul Auto de la Geneva (5-15 martie) SUV-ul compact Kadjar, model de la care marca are asteptari foarte mari. Multe dintre elementele de design ale Kadjar au fost create la Bucuresti, iar schita castigatoare pentru noul design i-a apartinut unui roman: Victor Sfiazof. Masina va fi lansata la vara in Romania.

Renault KadjarFoto: Hotnews

Renault are sase studiouri de design in lume, unul dintre ele fiind la Bucuresti. Pentru fiecare viitor model sunt organizate concursuri de design intre studiouri, iar pentru cel mai nou model, Kadjar, Bucurestiul a avut un rol esential, atat la designul exterior, cat si prin faptul ca schita castigatoare ii apartine unui roman. Se numeste Victor Sfiazof, este din Satu Mare, a absolvit facultatea la Cluj si lucreaza din 2008 la Renault.

„Kadjar este un proiect international, dar s-a lucrat la masina si din Bucuresti, totul fiind coordonat de Technocenter Paris. Schita care a fost aleasa intial a fost creata de un roman si am lucrat mult pe ea in studio in colaborare cu Technocentre si cu ingineria Nissan”, a spus pentru HotNews, seful centrului de design Renault din Bucuresti, Jeoff Gardiner.

Romanul a avut un rol esential in crearea masinii „A facut schita castigatoare, dar nu a putut urmari intreaga dezvoltare a masinii pe mai departe, fiindca a stat in Romania. Vine un punct cand vehiculul trebuie dezvoltat in stransa colaborare cu inginerii si cu strategii de produs, iar in acele etape el nu a fost implicat, insa nu e nicio indoiala ca fara contributia lui Victor, Kadjar nu ar fi aratat cum a arata azi”. a spus Laurens van den Acker, designerul sef al Renault.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro