​Designerii auto din Europa de Est sunt foarte buni pe partea de grafica si au o educatie excelenta, considera Laurens van den Acker, carismaticul sef de design al Renault care a discutat cu presa romana in contextul in care cel mai nou model al marcii, Kadjar, a pornit de la o schita realizata de un designer roman. In articol puteti citi despre cum vede seful de design al Renault posibilitatea prezentarii unor concepte Dacia iesite din comun si despre cum isi pot pastra designerii originalitatea, pe o piata auto tot mai aglomerata.

Laurens van den Acker si noul KadjarFoto: Renault

Un SUV Renault schitat de un roman

Renault a prezentat lla Geneva Kadjar, un SUV compact de la care marca are asteptari mari de vanzari. Schita initiala de design ii apartine unui roman pe nume Victor Sfiazof care lucreaza la centrul de design Renault din Bucuresti. Despre el, van den Acker are doar cuvinte de lauda, fiindca modelul e esential pentru Renault care nu s-a descurcat prea grozav in segmentul SUV-urilor compacte.

Kadjar e un model esential pentru Renault fiindca va fi vandut in toata lumea: si in Europa si in Africa si in China (unde va fi produs, alaturi de uzina spaniola). In acest context este cu atat mai important ca un roman - designerul Victor Sfiazof - a avut un rol important.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro