​Ford Romania a salvat aproximativ 170 de locuri de munca din totalul de circa 680 la care intentiona sa renunte, prin ajustarea programului de munca pentru toti cei putin peste 2.700 angajati ai companiei. Reamintim ca Ford Romania a anuntat in noiembrie 2014 ca vrea sa renunte la aproximativ 680 de angajati, in prima faza printr-un program de plecari voluntare, iar daca numarul acesta nu ar fi atins, prin aceasta metoda, va apela la concedieri colective. Efectivele Ford se vor reduce cu aproximativ 500 de persoane.

Prin programul de plecari voluntare au plecat peste 490 de angajati, iar pentru aproximativ 170 de oameni s-a gasit o solutie pentru a nu fi concediati colectiv. Solutia consta in reducerea timpului de lucru cu 8% pentru toti cei putin peste 2.700 de angajati ai companiei.

„Pentru a asigura competitivitatea uzinei din Craiova si pentru a avea control asupra costurilor operationale, Ford Romania a anuntat in luna noiembrie a anului trecut un program de incetare voluntara a relatiilor de munca, impreuna cu un program de concediere pe motive economice, care a vizat aproximativ 680 de posturi. Peste 490 de angajati ai uzinei Ford Craiova au aplicat pentru programul de incetare voluntara a relatiilor de munca, iar cererile acestora au fost acceptate de catre conducerea companiei noastre. Pentru a atinge tinta de reducere de personal pentru 680 de posturi, Ford Romania a demarat inca de anul trecut un proces de consultari cu sindicatele. Ca urmare, confirmam faptul ca Ford Romania si sindicatele au ajuns la o intelegere cu privire la implementarea unui program de lucru redus la fabrica din Craiova, ceea ce permite companiei noastre sa evite concedierea a aproximativ 170 de persoane”, a declarat Ana Maria Timis, director de comunicare al Ford Romania, pentru 0-100.ro.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro