Elon Musk, fondatorul Tesla Motors, a promis ca masinile electrice ale marcii vor primi la vara un update software care va permite autoturismelor sa vireze singure pe autostrada sau in zone cu circuit inchis. Anuntul a fost intens comentat, insa update-ul de soft nu inseamna ca Tesla va avea pe sosele masini autonome, ci mai degraba cu o varianta super-avansata de cruise-control. Teoretic, soferii ar putea lua mainile pe volan pentru perioade lungi de timp, insa legal nu au voie sa faca asta.

Masini Tesla la incarcatFoto: Tesla Motors

Elon Musk spune ca un update la sistemul de operare de pe masinile Tesla le va permite sa "ia singure de volan" in anumite conditii de drum: spre exemplu pe autostrada sau in zone cu circuit inchis. Capacitatea nu va fi insa disponibila in traficul urban care este extrem de inmprevizibil si prea complex.

Teoretic, spune Musk, actualizarea ar permite unui sofer sa calatoreasca din San Francisco la Seattle fara sa intervina, insa acest lucru ar fi prea riscant, astfel ca acest "pilot automat" va fi activ doar pe autostrada. "Din punct de vedere tehnic este posibil sa mergi din parcarea de plecare, la cea de sosire, insa nu vom activa soft-ul peste tot, fiindca nu credem ca este sigur in cartierele de la periferie", spune Musk.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro