Stabilirea pretului masinii pe care vrei sa o vinzi nu este deloc usoara fiindca trebuie tinut cont de multe lucruri. Unele modele sunt dezavantajate din start, altele au fost dezavantajate prin modul in care au fost intretinute, insa pretul variaza si in functie de culoare si de dotari. O analiza Autovit.ro detaliaza lucrurile de care trebuie sa tii cont atunci cand iti vinzi masina si indica modul in care sa stabilesti pretul de pornire.

De ce este greu sa stabilesti pretul unei masini second hand

Cand vine momentul sa iti vinzi masina, stabilirea pretului nu este deloc usoara, fiindca orice proprietar doreste sa obtina cat mai mult pe ea, in timp ce cumparatorul vrea sa dea cat mai putin posibil. Astfel, trebuie gasit un echilibru.

Vanzatorul este subiectiv, s-a atasat de masina si daca a avut grija de ea, iar problemele tehnice au fost putine, se va simti indreptatit sa ceara un pret peste media pietei. Insa in stabilirea pretului unei masini second-hand intervin extrem de multi factori (de la rulaj, pana la culoare si elemente de tuning) incat vanzatorul se poate trezi ca nu are incotro si trebuie sa accepte un pret mult mai mic decat si-ar fi dorit.

In fiecare an peste 200.000 de masini second-hand isi schimba proprietarul in Romania, iar cum rezulta si din analiza anunturilor postate pe Autovit.ro, peste jumatate dintre ele sunt scoase la vanzare cu preturi de sub 5.000 de euro. Asadar, orice suma conteaza, iar stabilirea unui pret corect este esentiala.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro