Fiat Chrysler a fost amendata cu 105 milioane dolari de autoritatea americana pentru siguranta transportului (NHTSA) din cauza unor carente in efectuarea recall-urilor auto a 11 milioane de masini. Autoritatea spera ca astfel va determina companiile auto sa nu mai ascunda defectele si sa faca reparatiile mult mai repede, scrie Financial Times. Este o noua veste proasta pentru Fiat-Chrysler care saptamana trecuta a anuntat ca recheama 1,4 milioane masini dupa ce doi hackeri au preluat de la o distanta de 16 km controlul unei masini Jeep.

-Foto: Jeep

Autoritatea NHTSA a amendat producatorul auto cu 105 milioane dolari pentru carente in efectuarea a 23 de actiuni de rechemare in service, actiuni ce au afectat 11 milioane masini.

Autoritatea spune ca Fiat Chrysler s-a miscat greu, nu a notificat toti proprietarii, a efectuat reparatiile intr-un timp mult prea lung si nici nu a comunicat bine cu autoritatile de reglementare. Rechemarile pentru care au existat probleme se refera in total la 11 milioane de masini produse intre 1993 si 2007. NHTSA spune ca vrea sa dea inca un exemplu pentru ca marile companii auto sa reactioneze mult mai prompt cand exista probleme.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro