Inspectorii Registrului Auto Roman au efectuat miercuri o descindere in Targul Vitan, tinta fiind constituita de operatorii economici care comercializeaza piese auto destinate sistemului de franare al vehiculelor (placute de frana, saboti, discuri de frana si tamburi). Inspectorii RAR au fost surprinsi sa gaseasca in raft chiar si o piesa care isi asteapta cumparatorul de aproximativ 20 de ani, si care, evident, nu mai corespunde standardelor impuse in domeniu de Uniunea Europeana, se arata intr-un comunicat de presa.

Controale la targul VitanFoto: RAR

In cadrul strategiei generale privind securitatea rutiera, inspectorii Registrului Auto Roman verifica frecvent si constant piata pieselor auto.

In acest sens a avut loc o descindere in Targul Vitan, cu target la operatorii economici care comercializeaza piese auto destinate sistemului de franare al vehiculelor (placute de frana, saboti, discuri de frana si tamburi), se mentioneaza in comunicatul RAR.

La razie s-a constatat ca inca se mai comercializeaza placute si discuri de frana neomologate sau neinsotite de documente care sa ateste garantia sau provenienta produselor. De asemenea, mare parte dintre comercianti nu au stiut sa raspunda la intrebari privind diferenta dintre un produs omologat si unul neomologat.

Patru echipe de inspectori R.A.R. au controlat 12 societati comerciale. Operatorii economici la care s-au constatat neconformitatile au fost sanctionati cu amenzi contraventionale cuprinse intre 2000 si 5000 de lei.

Produsele neconforme gasite au fost oprite definitiv de la comercializare. Comerciantii au obligatia ca in 30 de zile sa faca dovada catre R.A.R. ca au distrus produsele respective.