Apple construieste in Silicon Valley o masina autonoma si este in cautarea unui loc de maxima securitate in care sa o testeze, fiind in discutii pentru o fosta baza militara, scrie The Guardian. Apple este mult mai avansata decat se credea in acest proiect cu nume de cod Titan si a angajat o serie de specialisti de la companii auto in ultimele luni. O divizie secreta cu sute de ingineri lucreaza la proiect, spun diverse surse din piata, insa Apple nu a confirmat nimic.

In fosta baza militara GoMentum StationFoto: GoMentum Station

The Guardian o solicitat si a obtinut, conform legii informatiilor de interes public, documente ce arata ca a existat o corespondenta intre Apple si cei de la fosta baza militara GoMentum Station, reprezentantii companiei intreband cand este baza disponibila, in ce conditii si cum se pot coordona cu alte companii ce folosesc baza. In zona Silicon Valley nu exista alte locuri complet sigure unde sa fie facute teste ultra-secrete.

Fosta baza este pazita de armata si ofera exact ce-si doreste Apple: securitate totala si garantia ca secretele vor fi pastrate in spatele zidurilor si a sarmei ghimpate. La GoMentum Station sunt mai multe feluri de drumuri, strazi de diverse dimensiuni si chiar si treceri la nivel cu calea ferata, totul pentru a simula cat mai bine conditiile de trafic dintr-un oras. La aceeasi baza au testat masini autonome si Mercedes-Benz si Honda.

Baza GoMentum Station

In ultimele luni s-a scris mult despre planurile Apple pentru intrarea in industria auto, informatii pe surse aratand ca sute de ingineri lucreaza la proiect in Sunnyvale si Apple a angajat mai multi specialisti de la companii auto cunoscute, precum Mercedes-Benz, Tesla Motors sau A123. Cladirea a fost inchiriata de Apple in 2014, iar compania a modificat-o, extinzand-o cu laboratoare si ateliere.

Se spune ca prototipul este gata sa ajunga la teste pe sosele si ca CEO-ul Tim Cook s-ar fi intalnit cu seful Fiat si ar fi vizitat si fabrica unde se construieste BMW i3, in Germania.

Apple, cu cunoscuta-i secretomanie, nu a confirmat ca lucreaza la iCar, desi unele declaratii mai vagi ale unor directori au fost interpretate de multi ca fiind confirmari.

GoMentum Station