Stirea cu seful BMW, Harald Kruger, care a lesinat in timpul conferintei de presa de la Frankfurt a facut inconjurul lumii, fiindca extrem de rar se intampla ca un inalt oficial sa pateasca asa ceva la un eveniment important. Intamplarea scoate insa la iveala faptul ca, desi marii directori sunt platiti regeste, viata lor este plina de presiuni si de stres, iar uneori nu au de ales si trebuie sa fie pe scena chiar si cand le este extrem de rau.

Seful BMW, Harald Kruger, a lesinat pe scena la FrankfurtFoto: Agerpres/EPA

Kruger a lesinat pe scena in timpul conferintei de presa sustinuta de BMW la Frankfurt si a fost ajutat de doi bodyguarzi sa paraseasca scena. El si-a anulat toate intalnirile de marti si BMW a spus ca Kruger se simtea rau inca de dimineata, in contextul in care se intorsese dintr-o calatorie de afaceri. BMW a anuntat ca seful companiei se reface si are cateva zile libere.

Andrew Hill scrie in Financial Times ca seful BMW, vazand ca se simtea rau inaintea conferintei, ar fi putut decide sa nu mai tina prezentarea, insa acest lucru ar fi dat semnale negative in piata. Job-ul de CEO al unei mari companii implica mult stres si enorm de multa presiune, astfel ca de multe ori sefii sunt epuizati.

In plus, companiile comunica foarte putin cand executivii au probleme de sanatate, in multe cazuri nici membrii board-ul nefiind instiintati, cu atat mai putin publicul larg.

Kruger ocupa functia de CEO din luna mai si probabil inca nu s-a obsinuit cu presiunea uriasa. Salonul de la Frankfurt este un eveniment esential si Kruger era presat sa tina conferinta, chiar daca era bolnav.

Unele companii le dau ragaz noilor sefi si chiar le permit sa-si ia concediu in primele luni. Cert este ca directorii executivi ai marilor companii vor fi in continuare sub imensa presiune fiindca actionarii vor rezultate. Iar cand se simt rau si vine un eveniment esential, executivii ar trebui sa se gandeasca foarte bine daca merita sa riste si sa tina prezentarea.

Concluzia ar fi ca nu trebuie sa le plangem de mila acestor oameni care castiga de sute de ori mai mult decat un om obisnuit, insa nici nu trebuie sa cadem in extrema cealalta si sa credem ca viata lor este doar "lapte si miere".