Carlos Tavares, CEO al PSA Peugeot-Citroen, se declara deschis nu doar pentru parteneriate cu alte grupuri auto, ci si cu companii americane de tehnologie, scrie Financial Times. Astfel de intelegeri ar fi posibile numai cu cateva conditii importante, spune Tavares, insa viitorul se arata a fi interesant in contextul in care giganti precum Google si Apple sunt interesati de industria auto. Google testeaza masini autonome, dar nu are cum sa le si produca in serie, iar despre Apple s-a scris ca are sute de oameni care vor sa dezvolte o masina.

Peugeot 308 GTiFoto: Peugeot

Carlos Tavares este omul care in ultimele 18 luni a condus programul de redresare al PSA Peugeot-Citroen si primele rezultate pozitive au aparut. La fel ca si celebrul Sergio Marchionne (seful Fiat-Chrysler), si Tavares este adeptul consolidarii in domeniul auto, sustinand ca doar prin aliante, marile grupuri pot face economiile care sa le permita sa fie eficiente.

Insa, partea interesanta este ca Tavares ar fi deschis si pentru aliante cu marile companii americane de tehnologie

"Daca aceste companii vor sa lanseze produse legate de mobilitate vor ajunge in mod natural la concluzia ca trebuie sa gaseasca un partener. Ei bine, noi suntem deschisi catre un parteneriat cu o astfel de companie". Insa, a tinut sa precizeze imediat Carlos Tavares, un astfel de parteneriat poate fi parafat doar daca Peugeot-Citroen nu pierde legatura cu clientul final.

"Poate pentru ca sunt naiv, nu vad de ce nu am gasi o solutie in care ambele parti sa castige, chiar si in aceasta chestiune".

Citeste articolul complet pe 0-100.ro