​Scandalul privind emisiile poluante in care este implicat Grupul Volkswagen in SUA, cu marcile Volkswagen si Audi, a primit si un nume scurt, DieselGate, iar proportiile dezastrului escaladeaza: Pe langa amenda record de 18 miliarde dolari pe care ar avea-o de platit Volkswagen Group se ia in calcul si intocmirea de dosare penale pentru cei gasiti vinovati. Iata filmul evenimentelor care au condus la DieselGate.

Gama Volkswagen pentru piata din SUAFoto: Volkswagen

Acest caz DieselGate este privit a fi de natura penala atat in SUA, cat si in Germania. Acest lucru arata cat de grava este de fapt situatia. Sunt vizate masini turbo diesel cu motoare de 2 litri, cu patru cilindri.

Luni, 21 septembrie, la trei zile de la declansarea scandalului, actiunile Volkswagen Group au scazut cu 20% intr-o singura zi, cea mai mare scadere din istoria companiei.

Ce a facut, Volkswagen Group, de fapt? Compania este acuzata ca a utilizat setari speciale ale computerelor masinilor pentru a detecta cand acestea functioneaza in regim de testare a emisiilor si consumului asfel incat sa consume mai putin si sa aiba emisii mai reduse atunci cand sunt pe bancul de proba, urmand ca in realitate electronica motorului sa se comporte normal si sa emita de 10 pana la 40 de ori mai multe noxe decat limitele legale.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro