Gigantul german al industriei auto Volkswagen isi cauta un nou sef, dupa demisia lui Martin Winterkorn, si exista sanse mari ca acesta sa fie ales din interiorul companiei, scrie AFP. Iata mai jos numele cel mai des citate:

Matthias MullerFoto: Porsche
  • Matthias Muller, seful Porsche

Este unul dintre marii favoriti. In varsta de 62 de ani, acest barbat cu parul alb si cu ochii albastri are o cariera indelungata in cadrul companiei, se bucura de sustinerea membrilor familiilor mostenitoare ale imperiului Volkswagen si este foarte apreciat pe plan intern. Dupa ce a lucrat in cadrul Audi si Lamborghini, conduce din 2010 divizia Porsche.

  • Herbert Diess, seful diviziei Volkswagen

Nou venit in cadrul grupului, Herbert Diess, 56 de ani, a preluat in vara marca Volkswagen. Trecut prin BMW, unde a fost director de dezvoltare din 2012, este cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce costurile si prezinta avantajul infuziei de sange nou in grupul din Wolfsburg.

  • Rupert Stadler, seful Audi

La 52 de ani, Rupert Stadler a fost adeseori considerat delfinul potential al lui Martin Winterkorn. Sef la Audi din 2007, acest licentiat in gestiunea afacerilor conduce una dintre cele mai profitabile divizii ale grupului, in care lucreaza din 1990.

  • Hans Dieter Potsch, directorul financiar al VW

A lucrat in trecut la BMW si la producatorul de echipamente Durr. Austriacul, in varsta de 64 de ani, asigura din 2003 functia de director financiar al grupului Volkswagen. Numele sau este citat si pentru inlocuirea lui Berthold Huber in consiliul de supraveghere.

  •  Andreas Renschler, seful diviziei camioane

Din februarie, acest fost angajat al Daimler conduce divizia de utilitare, camioane si autobuze - Volkswagen Utilitaires, MAN si Scania. In varsta de 57 de ani, are relatii bune cu puternicul comitet de conducere al grupului dar nu cunoaste inca toate culisele mastodontului Volkswagen.

  • Jurgen Stackmann, seful Seat

La conducerea marcii spaniole din 2013, acest german in varsta de 54 de ani, care a lucrat in trecut pentru Ford, este licentiat in gestiunea afacerilor si a venit la Volkswagen in 2010.